Венчурний партнер TA Ventures Ігор Перція у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» пояснив, чому в українські стартапи так мало інвестують.

«Мені здається, що перша причина, чому мало інвестують в українські компанії, в тому, що наших українських компаній все ще набагато менше, ніж за кордоном. Якщо взяти приклад духу підприємництва, який є в Україні або який є в Америці, або в Великобританії, або в Німеччині... Ми сильно нижче. Ми не прищеплюємо дітям з дитинства дух підприємництва. Відповідно, поки що ще виростає досить мала кількість компаній при тій кількості IT-розробників, яких у нас багато в Україні», - каже експерт.

За його словами, українці ставляться до себе з великим скептицизмом.

«Нам завжди здається, що ми недостатньо класні, недостатньо хороші, недостатньо ще якісь... В Україні поки що мало людей, які готові будувати мільярдні бізнеси. Тому що це певний характер, певна сила духу – побудувати компанію не на 10 млн доларів, а на мільярд. А саме в таких людей хочуть інвестувати в тому числі зарубіжні фонди, тому що це призводить в результаті до заробітку грошей», - сказав Перція.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Іонан розповіла, як відбувається цифровізація в українських школах.

Також Знай.uа писав, що Мільман заявив, що YouControl полегшує роботу медіа та антикорупційних органів.