Політичний експерт Світлана Кушнір в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповіла, чому Україна має одну з найдемократичніших Конституцій у світі.

"В Україні поки ще є Конституція. Одна з найдемократичніших у світі. Якщо ми її будемо читати правильно. Говоримо про неї як про де-юре, а не про де-факто. Дотримуватися навіть не бажано, це вимога, за якою ми повинні жити. Це як настільна книга, Біблія. Українською красиве слово "дороговказ". Так ось, у нас є законодавча, судова, і виконавча гілки влади", - сказала Світлана Кушнір.

Вона зазначила, що Україна є парламентсько-президентською республікою, а це означає, що роль парламенту в управлінні державою головна.

"Тому що це єдиний в Україні законодавчий орган, який може сформувати правове середовище в наших з вами взаєминах. Будь то людських, громадянських, економічних, політичних. Ніхто крім них. У них тільки така є прерогатива. Тому, природно парламент повинен брати на себе цю функцію провідну. Роль еліти", - додала Кушнір.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шишкін пояснив сутність Конституційного суду України: "Він судить закони".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Комаров заявив, що Канаді пощастило, адже Канада має те, що називається хороше управління.