Яку роль відіграє Україна в нинішньому міжнародному політичному розкладі? Свої думки про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює дипломат Вадим Трюхан.

«У міжнародній грі Україна не може бути ні при чому, тому що вона знаходиться на перетині шляхів. Мова йде і про торгівлю, і про міжнародну безпеку. Тому ми однозначно повинні займати чітку позицію. Україна знаходиться в небезпечній ситуації. Європейці дуже рафіновані, вони слабкі в плані безпеки. Їхня політика останнім часом стала безхребетною і небезпечною для континенту. Я маю на увазі політику умиротворення агресора, тобто Путіна і путінської Росії. Якщо ми будемо плентатися у них в кільватері, то ризикуємо втратити свою незалежність. Для нас в плані безпеки головний пріоритет – бути партнером США», - зазначає експерт.

На його думку, подальші віхи на цьому шляху – перетворитися з партнера в союзника, причому не тільки для США, але і для Великобританії та для тих країн, які розуміють, наскільки небезпечна путінська Росія.

«Нашими союзниками можуть стати Польща, країни Балтії, Румунія, Чехія, Словаччина. Чехія зараз займає досить обережну позицію, але вона приєдналася до спроб зупинити «Північний потік-2». Чеський президент Мілош Земан мав репутацію проросійського політика, але зараз в Празі усвідомили небезпеку і непередбачуваність Росії», - вважає Вадим Трюхан.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував проблеми Криму з постачанням води.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Трюхана, Естонія завжди була державою, дружною Україні.