Чи в правильну сторону рухається український ринок? Про це у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» міркує венчурний партнер TA Ventures Ігор Перція.

«Є тільки один глобальний шлях розвитку, і український ринок йде по ньому. Тому я вважаю, що він рухається в правильному напрямку. Правильний шлях – той, який веде до збільшення кількості грошей на національному ринку, а закордонні фонди все більше інвестують в українські стартапи. Чим ближче ми до Євросоюзу, тим більше зрозумілі йому. На жаль, за кордоном Україну в першу чергу сприймають як країну, де йде військовий конфлікт, люди не розуміють, що тут відбувається. Звичайно, військовий конфлікт дійсно йде, і не потрібно це заперечувати – але хотілося б, щоб держава більше робила для піару країни на світовому рівні. Варто було б переманювати до себе IT-фахівців, як це зробив техаський Остін: коли в Долині стало занадто дорого жити, це місто витратило багато грошей на те, щоб фахівці переїхали саме туди», - розповідає гість програми.

На його думку, подібне місто слід створити й в Україні.

«Багато закордонних IT-фахівців селяться в українських містах, але їх реклама повинна йти від держави. Варто взяти приклад з Ізраїлю: він теж постійно воює, але це не завадило йому стати світовою IT-державою», - каже Ігор Перція.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний експерт Микола Спиридонов пояснив різницю між асоціацією з Євросоюзом і членством в ньому.

Також Знай.ua повідомляв, що економічний експерт Ігор Окландер прокоментував нинішню модель української економіки.