Політолог Артем Бронжуков в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповів, чому в України виникають проблеми з міжнародною політикою, і як їй досягти цілей.

"З року в рік українські чиновники роблять заяви, їздять до Вашингтона, обіцяють змінити свій підхід, обіцяють викорінити корупцію. Але приїжджають в Україну і займаються саме тим, що продукують ці смисли, на яких вони або збагачуються, або вирішують свої політичні проблеми. За рахунок цього у нас і не теплішають відносини. Адже це не питання, чи подобається Байдену Зеленський як людина. Він веселий або сумний. А сенс в тому, який він президент, і яку політику він веде", - сказав Артем Бронжуков.

Він зазначив, що часто представники команди президента роблять неоднозначні заяви щодо зміни вектора України на Китай, або розмов з Байденом на підвищених тонах.

"Ми поводимо себе як дитина, яка хоче отримати цукерку, але в той же час вона не з'їла ще перше і друге, перш ніж мама сказала, що вона її отримає. Ми повинні рухатися поступово, головне — бути зрозумілими для наших західних партнерів. Тому що з непрогнозованим партнером ніхто не хоче мати справу. І ми завжди будемо в цій позиції перебувати більш слабкій. І для того, щоб це змінити, потрібно міняти підходи", - додав Бронжуков.

За його словами, Україна занадто сильно сподівається на допомогу ззовні, замість того, щоб починати діяти.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Глобально ми маємо всі перспективи. Все залежить виключно від і українців самих, і від тих, кого вони вибирають", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Дзівідзінський назвав помилки України: безрезультатна міжнародна політика.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, які необхідні для співпраці з МВФ зміни ухвалила Верховна Рада.