Чи будуть в Австралії ядерні кораблі після утворення військового союзу із Великобританією та США? На це питання відповів політолог Вадим Трюхан у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Передусім політолог пояснює, що насправді отримає Австралія. «Підводні атомні човни з двигунами, які працюють на ядерній енергії, яка виробляється з ядерних установок. Це ж не ядерна зброя. Це абсолютно інше», - розповідає Трюхан.

За його словами, володіти цими ядерними кораблями – все одно, що мати на території держави АЕС. А відтак переваги, на думку експерта, доволі сумнівні. «На додаток, це їх дещо обтяжить, тому що утримання таких підводних човнів — це дуже серйозна фінансова історія», - підкреслює він. Окрім цього, політолог зауважує, що сума, на яку збираються закупити ці човни, ще невідома, але йдеться про 40-65 мільярдів.

Загалом же Трюхан оцінює ситуацію із цим союзом так: загроза для Австралії лише зросла, на неї вороже дивиться і Китай, і Росія, до того ж погіршилися відносини з Європою. «Мені здається, що в цій ситуації тих, хто виграли, насправді немає. От, ніхто не виграв», - підсумовує гість програми.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан розповів, навіщо США та Британія створили альянс з Австралією.

Також Знай.ua писав про те, що Трюхан розповів, яку роль відіграє Україна в нинішньому міжнародному політичному розкладі.