Громадський діяч Євген Рибчинський на каналі "Знай.ua" з Любов’ю Завальнюк розповів, чи є Україна соціальною країною.

“Я не знаю, хто позиціював себе як соціальна країна, і чому ви взагалі вирішили, що 30 років тому ми жили краще, ніж сьогодні. Взагалі це не так. Це зовсім не так. Наприклад, що стосується пенсій, середня пенсія в країні тоді була 60 рублів. Це десь 45 доларів США. Сьогодні середня пенсія складає 3500 грн. Це значно більше 100 доларів, це десь 140 доларів США. З точки зору прикладної математики — пенсія значно підвищилась, в порівнянні з тим, що було 30 років тому. Просто, крім всього іншого, ціни дуже сильно підросли”, - сказав Євген Рибчинський.

Він зазначив, що в порівнянні, мінімальної пенсії зараз не вистачає, але якби все залишилось на тому ж рівні, на якому було, то люди не були б раді.

“Насправді, проблема з соціалкою була завжди в Радянському Союзі. Більше того, вона була значною відразу після Другої світової війни. Коли повернулася з фронту величезна кількість інвалідів… Тому казати, що політика держави зараз гірша ніж тоді — я не скажу. Я взагалі вважаю, що тоталітарні режими — це найшкідливіші з усіх, які можливі”, - додав Рибчинський.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв вважає, що бюджет на 2022 рік - це бюджет взяти, щоб віддати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, які пенсіонери можуть отримати виплату у десятикратному розмірі.