У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів про незмінний бюджет «запозичень» України на 2022 рік.

«Український бюджет приймати будуть традиційно десь у середині листопада на початку грудня місяця, щоб встигнути розлетітися на «мальдівські» виборчі округи. Прийматимуть його у двох читаннях. У другому читанні мажоритарникам роздадуть певні плюшки у вигляді субвенцій на округи, щоб вони проголосували. Поки що якихось глобальних проблем з прийняттям бюджету 2022 роки я не бачу», - повідомив він.

Бізяєв сказав, що макроекономічні показники цього бюджету в дохідній і видатковій частині за своєю філософією не змінюються протягом останніх 3-4 років. По суті, цей бюджет взяти, щоб віддати, в ньому закладена сума на обслуговування зовнішнього боргу, підкреслив він, а частина з цих коштів планується позичити в наступному році. За допомогою піраміди ОВДП, підтвердив він, і за допомогою зовнішніх запозичень. Власне, вважає він, навколо цієї суми й крутяться всі інші показники бюджету, в тому числі й соціальні.

«І сумно відомий закон №5600 про підвищення податків і те, що параметри мінімальної зарплати збільшаться на 200 гривень при тому, що інфляція менше 10%, яка закладена у бюджет, викликає сміх. Прожитковий мінімум 5 000 гривень не буде впроваджений до видаткової частини бюджету. Таким чином в нашому бюджеті нічого не змінилося з часів попередніх урядів, які з цим завданням справлялися не гірше, а в деяких параметрах навіть краще», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua зі слів Решмеділовой, що наш бюджет - це бюджет бідності, який не закладає нам зростання і тих посильних доходів, які б гасили тарифи.

Також раніше для Знай.ua Новак розповідав, чому структура нашого бюджету не змінюється вже 15 років.