Голова політичної партії “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, що під час влади президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка пенсіонерам підвищували пенсії всього на 64 грн.

“Про цей бюджет, я сьогодні написав у себе на сторінці про цинізм не теперішньої влади, а вже попередньої влади. Коли Порошенко виступив, і я ледь не заплакав, чесно кажучи. Він сказав, що пенсіонери взагалі бідують, помирають. Що їм мінімальна пенсія буде піднята на 152 гривні. Мінімальна заробітна плата на 200 грн, і взагалі освіта, наука, все нищиться. І я згадав мій демарш у парламенті, коли я описав злочинний бюджет Яценюка-Порошенка. І, нагадаю, тоді мінімальна пенсія на 64 гривні два рази піднімалася”, - сказав Микола Томенко.

Він зазначив, що тоді таке підвищення пенсії позиціювалося як велике досягнення для 2 млн пенсіонерів.

“Я тоді порахував, що це майже 2 млн пенсіонерів, 1,8 млн у нас отримують мінімальну пенсію, що Яценюк з Порошенком покращили їх життя на четвертину київського торта. Я тоді замість індексу біг-мака ввів індекс київського торта, воно якось для України було більш реалістичнішим. Тоді вони не переживали за пенсіонерів… Та рота закрийте, я перепрошую. Ви не маєте морального права, ні Яценюк, ні Порошенко, сьогодні говорити про антисоціальний бюджет. Що такий, як у вас був антисоціальний бюджет, що це я перепрошую”, - додав Томенко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський заявив про Україну, що він не знає, хто позиціював себе як соціальна країна.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк зазначила, що за затримку зарплат і пенсій можна отримати штраф.