Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів, чи подорожчає газ. За його словами, ймовірне подорожчання газу викличе підйом цін на все.

«Росія активно торпедує Європу – створює дефіцит газу і ціни на газ в європейських країнах вже б'ють всі рекорди. Я думаю, що досягне і 1000 доларів за 1000 кубометрів. Це небезпечно для нас, тому що у нас до сих пір існує імпортний паритет, згідно з яким на внутрішньому ринку «Нафтогаз» повинен продавати газ за формулою Дюссельдорф +, тобто за європейськими цінами», - зазначив Загородній.

За словами експерта, через це ціна газу на внутрішньому ринку України може досягати 30 тисяч гривень за 1 тис. кубометрів. На думку Загороднього, заяви уряду, що ціни на ЖКГ не виростуть – неправда.

«Коли вони розповідають, що вони будуть продавати газ по 8 гривень за кубометр, то вони говорять тільки про певну частини споживачів, яка має прямі контракти з «Нафтогазом», наприклад жителі міст і багатоквартирних будинків отримають по повній», - підкреслив Загородній.

Як зазначив політолог, ціна в платіжках в цьому році буде на 50% вище, якщо не більше. За словами експерта, це призведе до автоматичного зростання цін на все в нашій країні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, навіщо владі кадрові зміни.

Також Знай.ua публікував слова Загороднього: Термін експлуатації наших АЕС не безмежний.