Наскільки прав був Арсеній Яценюк, уклавши свого часу угоду про виплати за варантами? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді» коментує економіст Олександр Савченко.

«Вперше в історії на країну наділи таке ярмо. Україна по суті взяла на себе зобов'язання платити податок на своє економічне зростання. Тобто чим більше економіка росте, тим більше країна платить. Я б хотів, щоб наша економіка росла на 10-12 відсотків на рік, і це можливо. В цьому випадку річні виплати за варантами складуть близько 20 мільярдів доларів. Що з цим можна зробити? Міністр фінансів вчинив правильно, коли викупив частину цих варантів. Я б діяв так само. Гроші можна взяти в кредит у Національного банку і викупити варанти, відсотків 80-90 – всі викупити не вийде. Тоді про цю проблему можна буде забути», - говорить експерт.

Він також дав прогноз розвитку ситуації в тому випадку, якщо це зроблено не буде.

«Якщо Україна не викупить варанти, то їй доведеться судитися зі світовою фінансовою елітою. А вона підготувалася до такого варіанту, і обклалася такими юридичними угодами, що вийти з цієї ситуації буде дуже важко. Яценюк, звичайно, фахівець у всіх сферах – але людина, яка знає все, по-справжньому не знає нічого», - вважає Олександр Савченко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше викуп Україною своїх варантів прокоментував економічний експерт Олексій Кущ.

Також Знай.ua повідомляв, що колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в варантах і державному боргу немає нічого страшного для України.