Соціальна модель приватної медицини - це гарантія розвитку і прогресу. Так сказав політик Анатолій Якименко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди», обґрунтовуючи необхідність певного відсотка приватної медицини.

Передусім гість програми зазначає, що приватна медицина необхідна, оскільки саме вона гарантує розвиток і прогрес, інше питання – її частка. Як пояснює політик, відсоток приватного сегмента медицини у державній системі охорони здоров’я повинен відповідати кількості правих людей.

Далі він детальніше пояснює, хто такі праві люди в соціумі. «Праві люди – це люди, які в житті розраховують на самих себе, покладаються на власну волю і прагнуть самодостатності», - зазначає Якименко. Водночас він стверджує що в Україні таких людей немає.

Політик пояснює, що так, в Україні є лікарі приватні підприємці і є люди, які користуються послугами приватної клініки, але їхнє становлення відбулося на «шальних грошах», капітал має специфічне походження, а відтак через них у системі охорони здоров’я формується неправильне уявлення про попит, а у медиків – деформується свідомість.

Також Якименко зазначає, що лікарі приватної сфери зазвичай ведуть скромний спосіб життя, навіть попри свої статки, їх вони радше витрачають на інвестиції у власну справу. «Людина, яка справді відповідає критерію «правий» у медицині, вона завжди є скромною людиною, одягається дуже скромно», - підкреслює гість програми.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко заявив, що окрім конкуренції існує ще покликання.

Також Знай.ua писав про те, що Сердюк розповів, як пандемія вплинула на українську медицину.