Яку ціль переслідує президент Зеленський? Це питання розглядає ексзаступник голови НБУ Олександр Савченко у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

За словами Савченко, зараз в Україні до влади прийшов президент, чия мета відрізняється від усіх попередніх. Колишні президенти, каже він, на перше місце завжди ставили гроші і хотіли стати найбільшими олігархами.

Натомість ціль Зеленського, підкреслює гість програми, – популярність. «Він оцінює критерій ефективності його діяльності — це збільшення… Вподобань. До речі, це відрізняє його від інших. Тим теж це було потрібно, але лише перед виборами», - зазначає він.

Також Савченко розглядає питання формування українських еліт та еліт загалом. Він зауважує, що у всіх країнах, які стали незалежними після розпаду СРСР, при владі опинилася опозиція: Гавел у Чехії, Бальцерович у Польщі – це видатні люди з інтелектуального середовища і зі своєю командою.

Україна ж, підкреслює експерт, пішла іншим шляхом. «У нас сформувалася еліта таким чином, це була суміш така червоних директорів, червоних банкірів, партноменклатури колишньої, і комсомольці, які в той час вже спарювалися з бандитами», - розповідає Савченко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Отже, констатує гість програми, така еліта сформувалася в Україні після розпаду Радянського Союзу та існує досі. «Ніби останній президент її має зламати. Ну, подивимося, що вийде. Принаймні, в інформаційному плані він може це зламати. Але в реальності… У них мета — максимізація доходів фінансових. І тому і курсу нема», - зазначає він.

Як повідомляв Знай.ua, Попов розповів, від чого буде залежати рейтинг Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Кушнір заявила, що Зеленський і Офіс президента не бояться ніяких конкурентів.