У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою підприємець, ексголова Громадської ради при Донецькій ОДА В'ячеслав Редько розповів про головні проблеми переселенців з Донбасу у 2021 році.

«Для переселенців і не переселенців існує два основних критерії для комфортного життя - це житло і оплачувана робота, все інше додається. Враховуючи, що люди непередбачено втратили житло і у них не було заплановано в сімейному бюджеті витрат на ці події, основна проблема для переселенців і є проблема з житлом. Плюс якщо є хороша робота, то з'являється можливість накопичити на власне житло, хоча це довгий процес», - повідомив він.

Редько вважає, що в процесі придбання житла переселенцям має допомагати держава шляхом пільгового кредитування. У держави мають бути потужні програми, впевнений він, для допомоги і підтримки переселенців в придбанні власного житла. Сім років по тому переселенцями з Донбасу досі в деяких питаннях по частині паперової тяганини, підтвердив він, відчувається дискомфорт і якась дискримінація у порівнянні з вихідцями з інших регіонів.

«Я розумію, що держава якимось чином має захищати себе. Але парадокс полягає в тому, що є люди, які брали участь у створенні так званих референдумів на території так званих республік, і вони ходять спокійно по Києву, а їх ніхто не чіпає. Мені дзвонять люди і про це розповідають, а ми змушені доводити, що ми переселенці. І таких проблем дуже багато», - резюмував він.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, зі слів Балашова, що Путін може передати владу, але спочатку йому потрібно піти з Донбасу.

Також раніше, для Знай.ua Жданов заявляв, що загострення на Донбасі не буде, але кількість обстрілів буде збільшуватися.