У новому випуску програми «Культ особистості» на каналі Руслана Бізяєва громадський діяч Роман Боднар розповів, що для ефективного управління в Україні конче необхідно змінити модель управління регіональної влади.

«Існуюча модель регіональної влади має в собі багато проблем й головний парадокс у тому, що відповідно до закону про місцеві державні адміністрації голова ОДА відповідає за законність ввіреної території. Тобто він відповідає за координацію всіх державних органів: контролюючих, правоохоронних та всіх решти. З іншого боку, обласна рада делегує голові ОДА повноваження щодо реалізації певних регіональних програм», - розповів він.

Боднар сказав, що голова ОДА в такому законодавчому полі стоїть на розтяжці між законністю та залежністю від обласних депутатів в частині голосування за бюджет, субвенції та регіональної програми. А такий конфлікт не дає можливість будь-якому, навіть ефективному чиновнику, впевнений він, реалізувати свої благі наміри. Тому не випадково, вважає він, що розмови про адміністративну територіальну реформу стають все більш актуальними.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

«Французька так звана модель префектур, коли відповідно після внесення змін до Конституції будуть запроваджені посади префектур. Префектура - це приблизно 50 осіб в області, в основному юристи, які не залежать від обласних депутатів та не відповідають перед ними. Але вони можуть через судові механізми впливати та забезпечувати, щоб усі рішення на регіональному рівні відповідали Конституції та інтересам людей. Тому допоки не буде запроваджена модель префектур, доти обласна влада не буде ефективною», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Решмеділової, потрібно уважно переглянути проєкт бюджету, щоб зрозуміти, чи будуть перевибори.

Також, як повідомляв Знай.ua, Решмеділова зазначила, що Україна продовжує співпрацю з Білоруссю, але потепління політичних відносин немає.