У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін епідеміолог Сергій Кравченко розповів, при якій цифрі хворих може бути введений жорсткий локдаун.

«Насправді для введення локдауну певних критеріїв немає. Оскільки хвороба COVID-19 є особливо небезпечним інфекційним захворюванням, тому навіть один випадок особливо небезпечного інфекційного захворювання класифікується як спалах, який повинен бути локалізований. Нині ми вже знаходимося в умовах всесвітньої пандемії, надзвичайної ситуації та в умовах епідемії на території нашої держави. Для особливо небезпечних інфекційних захворювань в Україні критеріїв епідеміологічного порогу немає», - повідомив він.

Кравченко сказав, що нині в Україні введена різнобарвна палітра зон епідеміологічного стану, така кольорова палітра була взята з їхньої військово-польової медицини сортування бойових травм. В поділі країни на червоні та зелені зони, підкреслив він, два роки не можуть розібратися епідеміологи і домогтися відповіді, які ж критерії цього поділу. І відповіді досі ніхто не може дати, акцентував він, тому що управління цим поділом відбувається в ручному режимі.

«Ми просили неодноразово, щоб нам показали формулу кореляції показників, яким чином і на підставі яких фактичних даних приймаються рішення по епідеміологічному порогу. Тому що всі практики охорони здоров'я базуються на аналізі фактичних даних, а в нашій країні фактичних даних як би немає. Тому говорити про щось об'єктивно просто неможливо», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кравченко, що навіть розмови про вакцинацію вже затихають.

Також раніше для Знай.ua Лисневская розповідала, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися.