У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» Галина Климович, старша слідча Генпрокуратури України з особливо важливих справ у 2003-2010 роках розповіла про досвід допитів експрезидентів України, зокрема Леоніда Кучми та Віктора Януковича.

«На допити Кучма прийшов кілька разів, все як належно. Правда він після першого допиту захворів. Я йому поставила питання, як він думає, чому не йде до мене Янукович. А я вже йому вже на той час десь 10-12 повісток надіслала», - розповіла Климович.

За словами ексслідчої, Кучма їй відповів, що навіть він сам після першого допиту «захворів», а щодо Януковича він зазначив, що той лише на зріст великий, а насправді боягуз. Також Климович розповіла, що, за словами Кучми, Януковича тоді не хотіли пускати на допити, адже було невідомо, що він може на них розказати.

Вона підтвердила, що експрезидент дійсно жодного разу не з’явився на допит. За її словами, коли Янукович став президентом, і слідча продовжила наполегливо та послідовно направляти повістки, новопризначений куратор Віталій Щоткін запитував у неї, чому вона викликає Януковича на допит, адже він президент.

«Я кажу, почекайте, два роки я за ним ганялася, він став президентом, і відпали питання? Ні, він має прийти. «Тоді дайте перелік питань, щоб він підготувався». А що це за допит, якщо людина підготується?», - каже Климович.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шишкін заявив, що президентські вибори 2019 року – це операція «Кучма, другий тур».

Ткож Знай.ua повідомляла думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.