У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою епідеміолог Сергій Кравченко розповів, що практикуючі епідеміологи давали свої прогнози щодо зростання захворюваності в осінньо-зимовий період.

«Насправді ніхто не звертає уваги на прогнози практикуючих епідеміологів, які займаються прикладною епідеміологією і працюють в осередках інфекцій», - підкреслив він.

Кравченко сказав, що ці епідеміологи дали свої прогнози ще в кінці травня - початку червня і, відповідно, було сказано, що динамічне зростання захворюваності почнеться в другій половині літа, що і сталося. А по зростаючій ріст захворювання почнеться в осінньо-зимовий період, підтвердив він, коли значно зміняться погодно-кліматичні умови.

«Коли люди повернуться у свої ізольовані колективи і погано провітрювані приміщення з закритими вікнами, так і вийшло. Якщо звернути увагу, то як раз з середини літа до сьогоднішнього дня захворюваність зросла в десятки разів. Якщо ми ще в першій половині літа виявляли по 150-200 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби на день, то станом на сьогоднішній день це вже більше семи тисяч», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Лапія, що важко чітко сказати, скільки часу у нас продовжиться майбутній локдаун.

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала, що МОЗ ініціює посилення карантину вже з 13 вересня.