Чи може замах на помічника президента Сергія Шефіра стати каталізатором для деяких радикальних дій влади? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає депутат Верховної Ради Віталій Безгін.

«Я читав таку думку – якщо не помиляюся, Соня Кошкіна писала, що, хоче того Зеленський чи ні, але його президентська каденція буде розділена на «до» цих подій і «після». З боку влади, безсумнівно, будуть жорсткі дії, але питання в тому, чи будуть вони інституційними. Інституції повинні панувати над емоціями, і я сподіваюся, що ніяких емоційних дій влада собі не дозволить. Але може початися, наприклад, більш рішуча боротьба з олігархами. Адже ми розуміємо, що прийнятий законопроєкт – це тільки перший крок. Далі може бути прийнятий закон про лобізм, бо, наприклад, в США ця сфера набагато сильніше зарегульована», - припускає гість програми.

Але такі інституційні дії він різко відмежовує від емоційних.

«Емоційною реакцією на замах могла б стати медійна конфронтація з олігархами. Але, на мій погляд, влада повинна залишатися над сутичкою, а не вступати в неї», - вважає Віталій Безгін.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша висловив припущення, що метою замаху на Шефіра могло бути залякування органів влади.

Також Знай.ua повідомляв, що це замах прокоментував лідер Національного корпусу Андрій Білецький.