Кому було вигідне вбивство відомого політика В'ячеслава Чорновола в 1999 році? Про це у програмі «А як насправді» розповідає колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша.

«У машині Чорновола заздалегідь були відключені подушки безпеки, і якби не це, він міг би вижити. Щодо його смерті висувалися різні версії, в тому числі й не пов'язані з убивством – наприклад, випадкове ДТП. Ми розглядали їх з усіх боків, але при цьому мали на увазі, що наш північний сусід через своїх маріонеток має в Україні великий вплив. Все-таки Росія тридцять років корумпувала українську владу. Зрозуміло, Чорновіл як націоналіст був проти цього. Він би негайно зажадав націоналізації незаконно виведеного майна, його повернення в разі невиконання договорів – все це було в програмі Народного Руху. Чорновіл зачіпав інтереси й внутрішньої так званої еліти, і її зовнішніх ляльковиків», - зазначає гість програми.

За його словами, товариші Чорновола по партії високо оцінювали його шанси на президентство.

«За збігом обставин вийшло так, що В'ячеслав Чорновіл прийняв рішення йти в президенти – і на ранок його не було в живих. Але таке вбивство за пару годин не підготуєш, на це потрібно чимало часу. Втім, надходила інформація, що така засідка на дорозі була не одна», - каже Микола Голомша.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував замах на помічника президента України Сергія Шефіра.

Також на цю тему висловився лідер Національного корпусу Андрій Білецький.