Екснародний депутат Олесь Доній в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, яким чином можна боротися з олігархами в Україні.

“Є дві моделі боротьби з монополістами, в українських реаліях яких звикли називати олігархами. Бо у нас проблема не лише олігархату, бо це з десяток персонажів, а загалом монополії в економіці. Так от, є дві моделі боротьби… Давайте їх просто назвемо один варіант північноамериканський, інший — російський. Ті, хто тяжіють до демократії, очевидно, підсвідомо обиратимуть американську модель, а ті, хто тяжіють до монополізму політичного — підсвідомо російську”, - сказав Олесь Доній.

Він зазначив, що, завдяки антитрестовому законодавству, в Америці не відбулося надмірної монополізації, а натомість виникла змагальність.

“Російський варіант — це з грона олігархів створити лише одного… Вони залишилися мультимільярдерами, у них може бути телевізійний канал. Вони навіть, в разі потреби, будуть фінансувати які завгодно політичні сили. Але вони тепер не мають політичного впливу”, - додав Доній.

За його словами, якби Україна обрала північноамериканську модель боротьби з олігархами — то це можна було б зробити на законодавчому рівні.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

“Для цього можна і варто використовувати антимонопольне законодавство, антимонопольний комітет”, - підкреслив Олесь Доній.

Як повідомляв Знай.ua, Головін розповів, які наслідки матиме націоналізація олігархічних монополій.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Голомша заявив, що Кремль тридцять років корумпував нашу владу.