В гостях у Олексія Толкачова у першому випуску програми «Толкова розмова» юрист і підприємець, експерт з питань податкової реформи Святослав Дубина. Він розповів, чому сталися кардинальні зміни заявленого раніше курсу президента Володимира Зеленського.

«Якщо ти не є носієм ідеї - дуже важко реалізовувати чужі ідеї, особливо коли твої погляди не стикаються з поглядами, які були в програмі. Тому основна проблема - кадрова політика не відповідає тим ідеям, які були спочатку задекларовано. Але запит на ці реформи нікуди не зник. Швидше за все, Зеленського оточили люди, які внесли в його голову думку: краще якийсь «стабілізєц», ніж ризик до змін», - зазначає він.

Саме цим, вважає експерт, можна пояснити відмову Володимира Зеленського від лібертаріанської ідеї, що, в кінцевому підсумку, призвело до прийняття горезвісного закону №5600. Цей документ вніс низку істотних змін до системи оподаткування України.

«Ми знаємо, що найстабільніша ситуація на кладовищі сьогодні. Якщо ми хочемо стабілізувати ситуацію. Але проблема України в тому, що 30 років всі вожді якось і намагалися стабілізувати. Зробили зріз економіки України у світі. Ми у 2,2 раза розвивалися повільніше, ніж всі інші економіки», - каже Дубина.

Короткострокові завдання начебто виконуються: бюджет виконаний, пенсії виплатили. Але в довгостроковій перспективі це веде до зниження економічних свобод.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

«У нас така політика розподілу: є якийсь пиріг - розподілили. Але ніхто не думає про політику розвитку. Якщо ми будемо ще 30 років в цій парадигмі жити, то економіка України впаде і в чотири рази», - запевняє Дубина.

Знай.ua повідомляв думку Зісельса про те, що Держава стабільна, коли в ній є вибудувані державні інституції.

Також Знай.ua повідомляв твердження Окландера: Якщо ми не займемося своєю економікою своїми руками - нас не чекає нічого хорошого.