Чи була медична реформа в Україні результативною? На це питання відповів голова правління «Турецько-українського медальянсу» Омер Чикин у програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди».

За словами гостя програми, Україна справді здійснила унікальні реформи. «В рамках загальних складнощів Україна за останні два роки, ще плюс ковід, все-таки досягла якогось рівня», - підкреслює він.

Чикин порівнює це із будівництвом будинку: правильно залитий фундамент – це важлива річ, хоч по ній ще нічого й не видно. «А коли фундамент повністю закінчується — крок за кроком збільшується темп і зростання реформи. Тобто Україна дуже серйозно взялася за це, і вони якби адаптують і закон», - акцентує експерт. Він додає також, що є певні перехідні моменти, буває, що сил не достатньо і все впирається в закон.

Загалом же Чикин вважає, що стара система потребує оновлення, до того ж, каже він, у часи пандемії варто взагалі зайнятися створенням нової. «В будь-якому разі, потребує розвитку, тому що здоров'я — це загальне для всіх громадян», - підкреслює гість програми.

Принагідно експерт наводить у приклад Туреччину: там розвиток медицини почався після того, як до влади прийшов Ердоган. Як розповідає Чикин, вони витратили 6 мільярдів доларів, провели діджиталізацію, ввели електронні записи і цифровізували рецепти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кравченко розповів, при якій цифрі хворих може бути введений жорсткий локдаун.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко заявив, що приватна медицина - це гарантія розвитку і прогресу.