Політолог Андрій Кучер в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповів, що явище олігархів в Україні відмирає.

"До цього не було дійсно явної боротьби з олігархами. Тому що ми повинні усвідомлювати, що Україна пострадянська країна, і, звичайно ж, таке явище як олігархат свого часу тримало всю економіку країни. Тому що саме цим людям перейшли всі копалини, найбільша промисловість, в тому числі газова. І так далі. Тому, в якийсь момент, на них трималася вся країна", - сказав Андрій Кучер.

Він зазначив, що через розвиток суспільства і економіки роль олігархів в країні знижується.

"Роль олігархів вже природно відходить. Це можна назвати періодом якогось дозрівання. У них залишається ця роль, але як явище вони відпадають. І це легко подивитися за складом Верховної Ради. Бо якщо раніше це було 70% безпосередньо бізнесменів, і зараз подивимося... В цілому тенденція така що вплив олігархів падає. І більш того, самі олігархи — вони не здатні утримати свій капітал в легальному його вигляді", - додав Кучер.

За його словами, олігархи в Україні вже відмирають, оскільки все рухається до конкуренції і легального заробітку.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко заявив про олігархів, що ці люди не люблять бути на гачку.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Доній заявив, що є дві моделі боротьби з монополістами.