Лідер демократичної опозиції Білорусі Юрій Воскресенський в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, в яких сферах розвинулася Білорусь.

"Було бажання змінюватись не тільки економічно, якісь системні зміни. Наприклад, допускати інакомислення в ефірі державного телебачення, допускати висловлювання альтернативної точки зору в білоруському парламенті. Давати велику ініціативу активістам громадським. Допомагати розвивати громадянське суспільство трохи з більшою швидкістю. Ось цього всього хотілося, але ми-то рухаємося в цьому напрямку, в будь-якому випадку", - сказав Юрій Воскресенський.

За його словами, в ретроспективі видно рух Білорусі вперед.

"Що стосується якихось економічних інновацій, то ми дуже сильно просунулися у напрямку розвитку IT-індустрії. Наш парк високих технологій — це по суті пілотний проєкт і еталон для подібних хабів на пострадянському просторі. У нас в 10 разів за 5 років збільшилася кількість резидентів парку високих технологій. У нас дуже хороші податкові умови", - додав Воскресенський.

Він зазначив, що Білорусь надає високу соціальну інфраструктуру для айтішників.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ми змушені лавірувати між усіма сусідами. В тому числі тому що у нас високий експортний потенціал нашої білоруської економіки", - підкреслив політик.

Як повідомляв Знай.ua, Грищенко заявив про союз Росії і Білорусі, що прямих передумов прямо зараз він до цього не бачить.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Шевченко зазначив, що Білорусь зараз знаходиться в такій ситуації, бути чи не бути.