Які перспективи спільних військово-морських навчань України та Великобританії в Чорному та Азовському морях? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політолог-міжнародник Микола Волковський.

«Я не думаю, що вже є узгоджений план спільних навчань – скоріше, він буде ще обговорюватися. Зараз всі військові навчання, які проводяться поблизу від території Європейського союзу та України, мають фідбек. На початку місяця були спільні російсько-білоруські навчання «Захід-2021», і польське керівництво у відповідь вперше з 1989 року ввело надзвичайний стан на території сусідніх воєводств. Воно також побоюється системної проблеми з мігрантами. Завданням було убезпечити ці воєводства від навчань. Тому всі питання, пов'язані з навчаннями, будуть ще розглядатися дипломатами й з української сторони, і з британської», - вважає експерт.

Він зазначив дипломатичне значення цієї ініціативи.

«Те, що такі питання підіймаються та обговорюються, те, що між нашими державами йде подібний діалог – це вже само по собі великий прорив», - каже Микола Волковський.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше російські літаки вторглися в зону українських військових навчань в акваторії Чорного моря.

Також Знай.ua повідомляв, що український політик Микола Томенко прокоментував спільні військові навчання Росії та Білорусі.