Президент Асоціації міжнародних експедиторів України Віктор Берестенко у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги» розповів про ситуацію, яка склалася в митній системі.

«З кожною реформою митниці стає все гірше. І, в першу чергу, стає гірше митнику. Іноді просто хочеться обійняти і сказати: «Блін, давайте стиснемо зуби і потерпимо». Ось просто, щиро і відверто говорять: ось, прийшла така рознарядка сьогодні. Ось тут ДБР, ось тут СБУ. Начальник дає завдання, а начальник посту - інше завдання. Як працювати в таких ситуаціях, невідомо», - говорить він.

Але є і позитивні моменти, відзначає Берестенко: «Добре, що є фахівці, є кадри, які можуть при політичній волі. Це модне слово, але я не згоден. Просто при наявності розуму у керівництва країни і усвідомленні того, наскільки важлива митна система і митниця, відновити це досить швидко».

На думку ведучого, захід загонів колишніх правоохоронців у митницю говорить про те, що крім калькулятора і вимагання, більше нічим у своєму житті вони не займалися.

Берестенко зазначає: «З приводу силовиків повністю згоден. Ми проходили це при люстрації прокуратури у 2014 - 15 роках. Куди вони потім зайшли? В екологію працювати. Зараз у нас колишні «есбеушники» пішли працювати в митницю. Тобто ті, хто схиляли митників збирати хабарі, пішли працювати в митницю, сподіваючись на те, що вони зможуть збирати для себе. Але у них за спинами, я вдячний необмеженій кількості антикорупційних органів, стоять ДБР і СБУ, які, я сподіваюся, не зможуть погодити ніякі схематози. Народжений повзати літати не зможе. Це відносно наших правоохоронців, на жаль. Хоча там теж є невелика кількість порядних людей», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Ставнійчук розповіла для Знай.ua, як за Ющенка та Януковича проходило реформування судової системи України.