Замах на помічника президента Сергія Шефіра повинен змусити чинну владу замислитися. Так сказав український правник, громадський діяч Геннадій Друзенко у програмі «Романенко. Бесіди», коментуючи реакцію суспільства на цей інцидент.

Передусім Друзенко зазначає, що Сергія Шефіра не можна назвати токсичним. «Він такий нейтральний», - каже правник. Тим не менш, така дегуманізована реакція суспільства його вразила: люди почали шукати всюди підступ, а блогери зробили цю тему мейнстрімною. За словами гостя програми, суспільство загалом відреагувало так: «Не вірю» по Станіславському. «І це говорить, що у нас головна проблема нікуди не зникла – недовіра між державою і суспільством», - підкреслює він.

Водночас експерт зазначає, що така ситуація неможлива, наприклад, у Сполучених Штатах. Він акцентує на тому, що в США також зараз складна політична ситуація, рівень довіри до політиків падає, але американці б не сміялися над замахом і виявили б емпатію.

Натомість в українців, констатує Друзенко, емпатії до політиків уже немає. «Це великий привід задуматися. Якщо навіть така річ з одним з найбільш нетоксичних соратників викликає таку нездорову реакцію в суспільстві, то, напевно, ти на підході. Боюсь, в Україні, коли дуже закручуєш гайки – великий шанс, що зірве різьбу», - підсумовує експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, як замах на Шефіра може вплинути на внутрішню політичну ситуацію в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко назвав ймовірні причини замаху не Шефіра.