Політолог Олександр Курбан в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24" розповів, навіщо Росії були незаконні вибори в ОРДЛО.

"Річ у тім, що вибори на Донбасі — це як велика гібридна спецоперація, яка кілька цілей мала. Перш за все, в результаті ось цих виборів, які провели незаконно, в Держдуму, на Донбасі (і частково теж в Криму окупованому, давайте не будемо забувати), правляча партія Росії "Єдина Росія" отримала 10 депутатів", - сказав Олександр Курбан.

Він зазначив, що також за допомогою цих виборів Росія показала Європі і всьому світу, що вона активний гравець на Донбасі.

"Підвищила свій суб'єктний статус. І, відповідно, ще раз показала, що вона — ключ до ситуації на Донбасі, з нею потрібно домовлятися. Далі, це був тиск на Київ, щоб Київ не спав, не забував, що є конфлікт, що є Росія, яка має свої інтереси. І треба якось домовлятися. Мета була показати жителям Донбасу, що Росія їх не кидає. Що Росія їх вважає своїми. І що вона ось таким ось чином починає поступово їх інтегрувати", - додав Курбан.

За його словами, Росія кинула цей геополітичний камінь, після чого пішли хвилі, і вона дивиться, що буде відбуватися.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, навіщо Кремль дозволив жителям ОРДЛО брати участь у виборах до Держдуми.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Редько заявив, що основна проблема для переселенців і є проблема з житлом.