У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк економічний експерт Олег Пендзин розповів про соціальну частину бюджету на 2022 рік.

«Коли ми говоримо про те, що закладається в бюджет з точки зору соціальних виплат, то є певні законодавчі акти, які вимагають від Міністерства фінансів у процесі формування бюджету на наступний рік враховувати соціальні платежі. Ми маємо розуміти, що ці соціальні платежі будуть індексуватися. Цього року в грудні у нас на 500 гривень зросте мінімальна заробітна платня, а наступного року мінімальна заробітна платня збільшиться ще на 200 гривень та буде складати 6700 гривень», - підкреслив він.

Пендзин розповів, що на наступний рік весною обов’язково буде здійснюватися індексація пенсій. Вона буде здійснюватися по формулі 50% росту мінімальної заробітної платні та 50% інфляції, підтвердив він, це той індекс, за яким будуть збільшуватися пенсії. Цього року збільшення пенсій відбулося на 11%, повідомив він, на наступний рік відсоток буде більше, тому що фактична інфляція перевищила всі очікування.

«Окрім цього треба розуміти, що будуть різні доплати, які деякою мірою вже були анонсовані. Будуть доплати військовим пенсіонерам, будуть здійснюватися доплати пенсіонерам, які старші за 75 років. Всі ці речі, які стосуються соціальних виплат, закладаються до державного бюджету. Прожитковий мінімум теж буде проіндексований два рази по 50% очікувано індексу інфляції. В бюджеті на наступний рік закладається 2500 тисячі гривень прожиткового мінімуму в середньому, а фактичний прожитковий мінімум у нас в районі 4000 - 4500 тисяч гривень», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв вважає, що бюджет на 2022 рік - це бюджет взяти, щоб віддати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, які пенсіонери можуть отримати виплату у десятикратному розмірі.