Кандидат наук із соціальних комунікацій Олександр Курбан оцінив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» перспективність Мінського процесу.

Передусім гість програми зазначає, що для самого Донбасу найважливіше – це припинити обстріли і запустити економіку. «Донбас реально голодує, там немає роботи. Його жителям не до політики», - пояснює він. Водночас експерт акцентує на тому, що Росія продовжуватиме вести бойові дії доти, доки на це в неї є гроші.

Водночас Мінський процес, каже Курбан, не дасть Росії бажаних результатів, оскільки Україна не піде на її умови, а шукати якісь точки доторку взагалі марно. «Ніякі точки дотику не будуть спрацьовувати, поки сторони не досягнуть своєї основної мети», - констатує гість програми

До того ж, зауважує він, РФ не стільки зацікавлена в самому Донбасі, скільки хоче контролювати Україну. Експерт пояснює, що зробити це Росія може або безпосередньо, або ж завдяки своїм представникам при владі в Україні, а ними могли б бути вихідці з Донбасу. «Зрозуміло, Україна на це не піде, і наші західні союзники теж. Тому домовитися не вийде», - підкреслює Курбан.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Редько розповів про головні проблеми переселенців з Донбасу у 2021 році.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, навіщо Кремль дозволив жителям ОРДЛО брати участь у виборах до Держдуми.