Як дізнатися, що ваша дитина в школі піддається цькуванню, якщо вона сама не хоче про це розповідати? Поради батькам у програмі «My.ua» дає політолог-конфліктолог Богдан Петренко.

«При булінгу дитина проявляє приблизно такі ж симптоми, як і при нещасній закоханості. Вона замикається в собі, менше спілкується, проводить менше часу на вулиці – якщо до цього вона любила гуляти. Якщо дитина проводить менше часу в інтернеті, це теж може бути ознакою булінгу. Вона не хоче ходити на свята. У разі будь-яких радикальних змін у житті дитини батьки повинні задатися питанням: що відбувається?», - каже психолог.

За його словами, такі зміни далеко не завжди варто пояснювати перехідним віком.

«Дійсно, в перехідному віці змінюється багато, у дитини формується поняття приватності. Але чим більше ви будете спілкуватися зі своєю дитиною, тим більше буде віддача від цього. І це не залежить від віку. Але батьки повинні розуміти, що все дитина не розповість ніколи. Однак якщо вона вам розповість про 80-90 відсотках того, що з нею відбувається – це вже хороший результат», - зазначає Богдан Петренко.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше психолог Дмитро Карпачова дав ряд рекомендацій щодо захисту дітей від шкільного цькування.

Також Знай.ua повідомляв, що сімейний адвокат Катерина Власюк розповіла про те, як розпізнати домашнє насильство.