У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павлової голова лібертаріанскої партії Юрій Ковальчук розповів, що не так з правовою системою в Україні.

«Правову систему України необхідно змінювати в основі, тобто починаючи з Конституції України, законодавчих норм і Податкового кодексу. Ми так часто згадуємо про Податковий кодекс, тому що там якраз і криється причина того, що є наслідком роботи правоохоронної системи. У нашій країні є гарне висловлювання «згідно з чинним законодавством» і якщо ти розглядаєш все таким чином, то розумієш, що дійсно все дотримується норм закону», - повідомив він.

Ковальчук сказав, що коли основа цього закону не працює, то можна боротися з наслідками, але суть від цього не зміниться. В Україні порушуються норми податкового законодавства, вважає він, тому що ми всі загрузли в податках, які платити людині життєво необхідно. При цьому ніхто не вважає, впевнений він, що це грабіж. Але сьогодні оподаткування – така область, вважає він, в якій заплуталися всі, навіть податківці.

«І чим більше каламутної води, тим і рибки більше, а люди не хочуть занурюватися у вивчення. Адже кожен з нас як свідомий громадянин повинен знати Трудовий кодекс і хоча б раз прочитати Конституцію, щоб знати свої основні права. До того ж нам треба знати і відповідальність, яка лягає серйозним чином на нас. Мені б дуже хотілося, щоб наші судді, прокурори та дізнавачі ставали кар'єристами в хорошому сенсі цього слова», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв вважає, що бюджет на 2022 рік - це бюджет взяти, щоб віддати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, які пенсіонери можуть отримати виплату у десятикратному розмірі.