У середу, 29 вересня, партія Національний корпус організовує презентацію звіту про застосування тортур на територіях українських Донбасу і Луганщини, окупованих російсько-терористичними військами. Захід розпочнеться о 12 годині в Premier Hotel Rus, в будинку 4 на Госпітальній вулиці у Києві.

Про це йдеться в офіційному повідомленні партії на сайті.

«Українська влада організовує «платформи примирення», на яких пропонує алгоритми на зразок формули Штайнмаєра, що загрожує повторенням кримського сценарію. Причина такого стану справ в тому, що механізм фіксації злочинів російської вояччини на Донбасі неефективний, а часто просто відсутній. Цим повинні займатися уповноважені органи влади, співпрацюючи з міжнародними організаціями, але на практиці цього немає. В результаті в інформаційній площині домінують кремлівські наративи, а Україна втрачає позиції на міжнародній арені. Тому ми проводимо цей захід в рамках ініціативи «Російські військові злочини та ризики реінтеграції Донбасу», - зазначають в партії.

Її представники повідомили, що всі подані документи отримали високу оцінку в Гаазі.

«На презентації колишні військовополонені представлять свої свідчення про тортури в російському полоні. Також на ній вступлять ветерани війни, які мають свої пропозиції щодо розв'язання проблеми, зокрема, проєкт закону про колабораціонізм», - повідомляють представники Нацкорпусу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше ця партія запросила всіх охочих взяти участь у відкритому тренінгу.

Також Знай.ua повідомляв, що ця партія закликала українців не бути байдужими до розправ над ветеранами війни.