У новому випуску програми «Культ особистості» на каналі Руслана Бізяєва філософ і публіцист Сергій Дацюк розповів, що рішення по Донбасу на цю мить немає через відсутність стратегії.

«Мінські угоди були мертвонародженими й у кожної сторони були свої інтереси. Мінськ обом сторонам дозволяв підвісити ситуацію», - сказав він.

Дацюк вважає, що при цьому в будь-який момент може виникнути ситуація, коли будь-яка зі сторін скаже, що їй це набридло й тоді питання буде вирішене дуже швидко. Дуже часто Україна говорить, що ключ від розв’язання проблеми лежить в Москві, але він вважає, що це не правда. Тільки коли ми відмовляємося повністю від ініціатив, впевнений він, тоді ми можемо її перекладати на іншу сторону, кажучи, що від нас нічого не залежить.

«Але з точки зору здорових роздумів таке визнання є ганебним. У нас не існує такого суб'єкта, до якого можна пред'явити, що робити з реінтеграцією Донбасу. Поки у нас немає стратега, навіть створення стратегічної групи нічим не допоможе. У нас мислення такого немає, а коли немає такого мислення, не розумно створювати будь-які інструменти. Тому на питання «що робити?» - ми нічого не можемо робити, тільки плисти за течією, така демократія», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що ситуація на Донбасі зайшла не просто в глухий кут, а вона зайшла в гострий тупик.

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що формула Штайнмаєра – це двері, які відкривають шлях до виборів на непідконтрольних територіях.