Чи справді голодування політика Геннадія Балашова в ув'язненні покликано тільки підняти галас - або воно вказує на серйозну суспільну проблему?

Свою думку про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює глава Лібертаріанської партії 5.10 Юрій Коновальчук.

«На прикладі Балашова ми зараз показуємо всю тематику і всю несправедливість системи. І тут слово «справедливість» виходить на перші позиції. Звинувачення і захист можуть змагатися між собою, але якщо суд робить свідомо неправильні висновки, то з цим нічого зробити не можна. Гнів народу викликає саме те, що він бачить загальну несправедливість системи. Якщо влада не розуміє, що судова гілка повинна бути справді незалежною, якщо ми не змінимо судову систему, то нашій державі ніхто не буде вірити», - вважає політик.

Але, на його думку, деградація судової системи - це не причина, а наслідок.

«Систему судів намагаються реформувати зверху, але сили знизу не дають це зробити. Районні відділи ніхто не чистив, вони до цього часу брудні. Зверху реформа працює, знизу - немає», - каже Юрій Коновальчук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявляв, що судова влада повинна бути незалежною, але поки що в Україні справа йде далеко не так.

Також Знай.ua повідомляв, що Геннадій Балашов прокоментував можливі домовленості Байдена і Путіна.