Політолог Андрій Багінський в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24" розповів, яким чином Угорщина підтримувала Україну до мовного конфлікту.

"Наскільки я пам'ятаю, дійсно могли бути якісь фінансові надходження до нас з боку Угорщини. Деякі безповоротні кредити. Це все в минулому, бо тоді при владі були інші політичні сили. Зрозуміло, що були якісь економічні торгові відносини. Оскільки це, фактично, наш сусід. Але тут же сама риторика говорить про те, що йде як би око за око. Це вже момент якогось протистояння, це момент взаємного згадування образ", - сказав Багінський.

За його словами, така риторика не сприяє сьогодні зменшенню дипломатичного конфлікту між країнами.

"Тут аргументом може бути будь-який висмикнутий факт з історичного минулого і так далі. Зрозуміло, що ми могли б бути союзниками з цією державою. Тому що, так чи інакше, ми належимо до єдиного регіону, центральноєвропейського, східноєвропейського регіону. І тут можна було б діяти спільно, якби ми були трошки гнучкіші в нашій дипломатії, і не говорили б просто, що ось ми ображені, нам щось не дають, і давайте ми будемо конфліктувати", - додав Андрій Багінський.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ганницький розповів, як розвивалося мультикультурне співтовариство в Києві і його околицях.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що, на думку експерта, Україна не має ідеології і це є причиною всіх її проблем.