У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів, як вплине на Україну і на світ заборона Китаєм криптовалюти.

«Це дійсно знакове рішення, яке, чесно кажучи, було для мене очікуване. Адже Британія, Китай і Європейський союз, який відмовив Фейсбуку в розробці криптовалюти «Libra», пішли одним шляхом. США теж займаються цією проблематикою і не виключено, що в перебігу найближчого майбутнього США щодо криптовалюти піде по шляху Китайської Народної Республіки», - розповів він.

Бізяєв розповів, що існує дві версії чому це зроблено і одна з них - це те, що криптовалюти були таким собі пилососом для відбору неконтрольованої, чорної готівки. За деякими даними, повідомив він, доларів за межами США в кілька разів більше, ніж в самих Штатах. Є другий варіант, підтвердив він, якщо держава не контролює валюту, то це вже не держава.

«Візьміть Європейський Союз, одна справа, коли є євро і інша справа, коли є, наприклад, марка, злотий чи франк. Тобто в Євросоюзі досі є країни, які зберігають свої національні валюти. І це одна з проблем Євросоюзу як над національною структурою. Тому те, що зараз відбувається з біткоїном - це один маленький штришок як швидко буде змінюватися світ і як загострюється протистояння між національною державою і транснаціональними корпораціями. Це один з ключових геополітичних конфліктів цього десятиліття і судячи з рішення Китаю, ситуація з хронічної форми переходить в гостру», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський зазначив, що ринку криптовалют не потрібне майбутнє — у нього вже є сьогодення.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Балашов заявив, що біткоїни — для молодих.