Чи може в Україні найближчого майбутнього змінитися підхід до розвитку економіки? Своє судження про це у програмі «My.ua» висловлює фінансовий експерт і голова ВГО «Фінансова грамота України» Михайло Стрельніков.

«Я не бачу зараз людей, які могли б взяти та щось поміняти в країні. Правоохоронної системи у нас практично немає. Є величезні проблеми в судовій системі – суддів катастрофічно не вистачає, і вже давно. Деякі суди просто не працюють. А неодмінна умова приходу в державу інвесторів – не спекулянтів, а саме інвесторів – це розвинена судова система. Потрібна впевненість: якщо ти щось вклав, то можеш хоча б через суд це стягнути», - зазначає гість програми.

При цьому він заявив, що з грудня 2017 року в Україні фактично немає судової системи.

«У той час Порошенко видав укази про ліквідацію судів, наказуючи замість них створити нові. Президент одним розчерком пера ліквідував всю судову систему. Юристи та судді у приватних розмовах визнають, що судів у нас немає – є домовленості вважати когось суддями. Є правила гри, і всі домовилися дотримуватися їх. Оскільки в Україні століттями постійно змінювалися закони, тут до цього часу збереглося звичаєве право - те, що люди між собою домовилися дотримуватися», - каже Михайло Стрельніков.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він стверджував, що в нашій країні відсутня система захисту прав споживача.

Також Знай.ua повідомляв, що Стрельников розповів про те, як можна перевірити себе на знаходження в списку боржників.