У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» політолог Андрій Багінський поміркував над тим, що робити Україні з «Північним потоком-2».

На думку гостя програми, Україна цілком може самостійно забезпечувати всі свої економічні потреби в газі. Він зауважує, що багато розмов зараз крутиться довкола енергоефективності, але насправді держава не забезпечує її на жодному рівні – ані окремих господарств, ані теплокомуненерго і підприємств. «Якби наша економіка споживала менше газу, ми б не настільки залежали від імпорту», - міркує Багінський.

Експерт додає, що держава могла б видобувати набагато більше газу, аніж робить це зараз. Загалом же він зазначає, що в цьому плані уряд повинен вести більш послідовну політику і розвивати внутрішні ресурси держави. «Стратегії не було, замість неї намалювали якийсь повітряний замок», - констатує політолог. Зокрема Багінський говорить про фіктивність «Стратегії 20/20», яка взагалі не спрацювала.

Водночас, каже він, у зв’язку із запуском «Північного потоку-2» повинна працювати й українська дипломатія. «Можна домовлятися про короткострокові контракти, про якісь знижки, щоб ми могли не втрачати колишній обсяг прокачування газу, або хоча б частково зберігали його», - міркує експерт.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що Європа не замерзне цієї зими без «Північного потоку-2».

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що в Європі зростатиме споживання газу.