Глава комітету з питань житлово-комунального господарства Олег Попенко у проєкті «Будьте готові» для каналу Знай.ua розповів про несприятливу ситуацію в Україні щодо рівня безпеки для життя, повідомивши результати міжнародних рейтингів.

«В Україні за останні роки погіршилася криміногенна обстановка. За 2019 рік в Україні зафіксовано 1 428 вбивств», - каже Попенко.

Він повідомив, що, за даними компанії «Шериф» в середньому в Києві з 18 по 31 березня 2020 року реєструвалося 2 тисячі злочинів в день, а всього за цей період було зафіксовано 26 085 злочинів. Серед них, відзначає експерт, 39 зґвалтувань, 62 розбоїв, 306 грабежів, 8 067 випадків всіх видів крадіжок.

«Станом на червень 2020 року Україна за міжнародним рейтингом найбезпечніших для життя країн під назвою Global Peace Index займала 148-у сходинку зі 163, опинившись між Венесуелою і Нігерією. Ви тільки вдумайтеся, в цьому рейтингу нас обігнали навіть такі африканські країни як Зімбабве і Нігерія», - заявив Попенко.

Експерт зазначив, що спостерігається очевидне погіршення криміногенної ситуації в Україні. Крім того, він нагадав, що за попередні кілька тижнів в Україні застрелили бізнесмена в Затоці, підірвали автомобіль в Дніпрі, розстріляли бізнесмена в центрі Черкас і стріляли в машину першого помічника Президента України Сергія Шефіра.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«І ось в цій ситуації ви можете собі уявити якогось божевільного інвестора, який в таких умовах захоче інвестувати в Україну? Та ніякий фінансист ніколи в здоровому глузді не буде рекомендувати вкладати в Україну гроші і технології», - впевнений Попенко.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенка, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Друзенко відзначив про суспільну реакцію на замах на Шефіра, що це великий привід задуматися.