Чи всі парламентарії від «Слуги народу» підтримують закон про олігархів? Свою позицію у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює народний депутат від цієї партії Людмила Буймістер.

«Я голосувала проти прийняття цього законопроєкту. Закон про олігархів всі називають порожнім і неробочім, але його слід було б в першу чергу назвати небезпечним. Я добре пам'ятаю перші роки століття, коли я працювала в російській нафтовій компанії ЮКОС. У Росії початку 2000-х років йшли процеси, дуже схожі на ті, які зараз відбуваються в Україні. Тоді в олігархів, першим з яких став Ходорковський, відбирали активи – тиском, податковими позовами. А далі Держдума почала збільшувати повноваження ФСБ. Але для Росії всевладдя спецслужб є традиційним. А Україні, демократичній країні, після двох Майданів, не може бути по дорозі з авторитарними режимами», - підкреслює нардеп.

На її думку, зараз в нашій країні почали відтворювати російський досвід.

«Так, ФСБ у нас немає, але її роль грає РНБО. Однак закон є закон – звичайно, якщо його виконувати. І невже ми очікуємо якогось іншого результату? Це було б наївно. Тому я просто не могла навіть утриматися при голосуванні – я висловилася проти», - каже Людмила Буймістер.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше її колега по Верховній Раді Сергій Шахов заявив, що цей закон призведе тільки до перерозподілу грошових потоків.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами нардепа Валентина Наливайченка, в Європі та США стурбовані новим українським законом.