Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про незрівнянно високі у порівнянні з українськими пенсіями і зарплатами тарифи в Україні.

«Хроніки тарифного ідіотизму тривають. Наближається чергова зима, і тарифи знову підвищують. Реальність така, що чергове тарифне зростання призведе до збільшення заборгованості, через що уряду доведеться шукати додаткові кошти на субсидії, яких в бюджеті немає», - розповіла Котенкова.

Вона зазначила, що жовтень вже близько, і влада знову збирається переглянути тарифи. За її словами, тарифи в Україні суцільно європейські, але про життя українців так не скажеш, адже зарплати і пенсії – українські.

«По факту до тієї ж Польщі нам ще рости і рости. Щоб бути на рівні з Польщею в тих же тарифах, зарплатах і пенсіях, у нас або мінімальна пенсія повинна бути більше, ніж зараз, на 160%, або тарифи потрібно знизити на 45%. Те ж саме і з зарплатами», - каже Котенкова.

За словами журналістки, до рівня життя в Польщі ми не дотягуємо як мінімум на тисяч п'ятнадцять в зарплаті. Вона вважає, що перш ніж нашим чиновникам заявляти про те, що потрібно рівнятися на Польщу, їм необхідно почати з поліпшення життя українців, збільшення зарплат і тільки потім називати комунальні тарифи в нашій країні адекватними.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Поки вони драконівські. Людям просто нема чим за них платити. Але цієї зими чи то ще буде. І що найнеприємніше у всій цій тарифній ситуації, що майбутнє підвищення не останнє. Тарифи будуть підвищуватися і далі», - заявила Котенкова.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що право на реструктуризацію боргів по ЖКГ передбачено законом.

Також раніше для Знай.ua Новак розповідав, чому структура нашого бюджету не змінюється вже 15 років.