Волонтер і капелан Геннадій Мохненко у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів про своїх батьків, етнічних росіян, які жили в Маріуполі.

«З-під Пітера мамка, в Курській області, прямо на кордоні з Україною - батьківщина батька. Я завжди себе сам визначав як росіянин. Я тільки почав говорити по-українськи, і це дається мені важко. Але Господь подарував мені 35-го прийомного сина, і це перший син, який дуже добре говорить по-українськи. Він мій учитель», - розповідає він.

За його словами, батько був водієм автобуса, мати працювала в Союздруку.

«Мої батьки дуже сильно пили, вони були алкоголіками. І тільки в останні роки їхнього життя, після того як я вже став віруючою людиною, і моя сестра, яка помирала від п'янки, і мої батьки пережили релігійне відродження. Всі стали віруючими людьми. Батьки закінчили земний шлях по-людськи», - зазначає священник.

Після закінчення школи Геннадій Мохненко повинен був відправитися служити в Афганістан.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Ми з другом повинні були в понеділок зустрітися у військкоматі і відбути до Афганістану. Я думаю, що мене врятував Господь. Тому що ми грали в футбол, у мене була якась легка травма, але загноїлась кістка на пальці, мене прооперували. Мій друг пішов в Афган, а я через кілька тижнів після операції відправився в Московську пожежну охорону. На мій жаль, друг повернувся в цинковій труні», - розповідає Мохненко.

Він зізнається: під час війни як теолог, як богослов і пожежний Московського гарнізону в минулому, він вирішує складне богословське завдання. «Чи не є смертним гріхом, що я в Москві гасив пожежі? Може, для людства було б простіше, щоб у районі Кремля все вигоріло? Я ніяк не можу розібратися в цьому питанні», - іронізує він.

Як повідомляв Знай.ua, Куса заявив, що у війні з Афганістаном зараз перемагає Талібан.

Також Знай.ua повідомляв розповідь Тягнибока про ляпас США, отриманий в Афганістані.