У новому випуску програми «Прогноз» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко політолог Руслан Бізяєв розповів про відсутність ринку газу в Україні, яка призводить до повного бардаку.

«Уряд говорить, що населення газом забезпечить, але треба ще подивитися, яка буде зима. І чи вистачить газу, тому що формально в наших підземних газових сховищах достатньо запасів газу, за інформацією – 19 мільярдів кубів. І начебто має вистачити, але якщо проаналізувати, то нашого газу там всього 5 мільярдів кубів, тобто практично впритул. І якщо зима буде холодніше, ніж зазвичай, то з газом почнуться проблеми», - підкреслив він.

Бізяєв сказав, що вже зараз стає питання, за якими цінами будуть докуповувати газ для населення і бюджетних структур. І на це питання відповіді поки немає, акцентував він, а це питання серйозно може похитнути відносини між центральною і місцевою владою. І в даний момент по регіонах ситуація на місцях скрізь різна, повідомив він, і якщо подивитися, то по регіонах скрізь різна ціна на газ для населення.

«Тому що в ціну на газ закладено дуже багато моментів з транспортування, з доставки, за ціною і за «мутками». Тому як у нас немає газового ринку, а у нас є газовий бардак. Ось на цьому бардаку люди теж заробляють. При чому заробляють дуже серйозно і на рік при хорошому розкладі пару мільярдів можна заробити. І природно за такі гроші готові влаштовувати не тільки бардак, а «бардачіще», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що до кінця року газопровід в обхід України планується ввести в експлуатацію.

Також Знай.ua писав про те, що Степанюк розповів, чи вплине запуск «Північного потоку-2» на курс гривні.