У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін дипломат Вадим Трюхан розповів, чи зацікавлена Америка підтримувати Україну і що вона вже зараз може зробити за власним бажанням для нашої держави.

«Для Америки принципово важливо, щоб Україна залишалася незалежною та суверенною державою. Щоб Україна не була поглинута Росією, бо якщо вона нас поглине – це посилить Росію як імперію. І відповідно для США збільшиться рівень ризиків та загроз від Росії. Бо зараз США розглядає Китай як основного свого опонента, а Росія йде на другому плані. Для США важливо, щоб їхні партнери були для них привабливими з точки зору ринку та ведення бізнесу», - підкреслив він.

Трюхан сказав, що Україна може реалізовувати спільні проєкти зі США у промисловій, виробничій та видобувній галузі. Коли є ноу-хау інвестиції зі США, вважає він, та є робоча сила й ресурси в Україні. Є зацікавленість у військово-технічній галузі, підтвердив він, бо США хоче надлишок своєї зброї нам віддавати та з нами щось розробляти.

«Для американців Україна цікава тим, що ми показуємо приклад того, як виживати в умовах стресу, коли ми умовно оточені ворогами. Коли ми спроможні виживати та виходити на якісь серйозні ініціативи. Україна – не Афганістан, нас не треба вчити державності, бо ми знаємо її ціну. І у нас народ, який здатен собою заміщати державу в ті історичні моменти, коли держава не спрацьовує, як це було у 2014 році. Але якщо ми не будемо показувати прогрес у питання демократизації, боротьби з корупцією та інше, то США можуть до нас охолонути», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що ситуація на Донбасі зайшла не просто в глухий кут, а вона зайшла в гострий тупик.

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що формула Штайнмаєра – це двері, які відкривають шлях до виборів на непідконтрольних територіях.