У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін дипломат Вадим Трюхан розповів, які в України шанси стати членом НАТО.

«З темою НАТО все просто й спекуляції на цю тему є контрпродуктивними. Треба говорити про те, де посилити роботу, щоб наблизити момент отримання ПДЧ, а потім й момент вступу. НАТО дуже послідовна організація, ще у 2008 році у спільній заяві Бухарестського саміту було сказано, що Україна та Грузія стануть членами НАТО, але без визначення дати вступу. Це було підтверджено й на цьогорічному саміті НАТО, на якому Україна, на жаль, не була присутня», - повідомив він.

Трюхан вважає, що для вступу в НАТО нам треба працювати та доводити нашу спроможність. У нас постійні сварки, які ми бачили протягом року між міністром оборони та начальником Генштабу, підкреслив він.

«В першу чергу немає фахівців у Міністерстві оборони та секретаріаті Кабміну, які б займалися НАТО. Ось вам і відповідь, що не НАТО винне в цьому, а ми винні. Ми даємо підстави, щоб наші партнери держави-члени у межах НАТО сумнівалися в нашій спроможності бути членами НАТО. Якщо ми будемо готові, то залишиться не дуже багато, просто переконати політично. А тут, я вважаю, у нас достатньо у межах НАТО тих країн, які нас будуть підтримувати та будуть нашими лобістами», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Волі, що Кальюлайд сказала те, що думають в Євросоюзі.

Також раніше для Знай.ua Умланд розповідав, що ЄС буде набагато складніше відмовитися від членства України, ніж НАТО.