Керівник Центрального штабу партії «Національний корпус» і колишній командир полку «Азов» Максим Жорін в ефірі Прямого каналу прокоментував стан українських солдатів і офіцерів у зоні військового конфлікту з Росією на Донбасі.

«Зараз на фронті ще є офіцери, які готові брати на себе відповідальність за особовий склад. А також – за відповідь ворогові. Але питання в тому, як нанести цю відповідь. Нещодавно агресори обстріляли одну з наших баз, яка знаходиться практично в тилу. Зараз російські війська на Донбасі використовують нову тактику, і саме її вони застосували в цей раз. На нас летять великі масивні квадрокоптери, які несуть боєприпаси. Вони управляються вже не окремо кимось на телефоні, а цілою системою. Вони діють злагоджено, як флот, і так заходять на нашу територію. Вони мають свої цілі ураження, а потім так само злагоджено розходяться», - розповідає політик.

За його словами, в цьому випадку саме так все і було.

«Російські квадрокоптери завдали удару по нашій базі, але жодної відповіді не отримали. Результат – загиблий український боєць. Ось що реально відбувається на фронті, хоча формально українські військові мають право стріляти у відповідь», - зазначає Максим Жорін.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він звинуватив владу в спробах перешкодити прийняттю закону про колабораціоністів.

Також Знай.ua повідомляв, що Жорін розповів про презентацію звіту про тортури, які російсько-терористичні війська застосовують на окупованій території.