У новому випуску програми «Знай наших» з політологом Тарасом Загороднім фахівець з корпоративного управління Вадим Гриб розповів, чи правильно було вводити реформи на державних підприємствах.

«Для того щоб звірятися, правильно ми рухаємося чи ні, є європейські стандарти корпоративного управління, які виписані досить чітко. І там є величезний розділ, який присвячений державному корпоративному управлінню. Якщо говорити про державні підприємства, то перше питання, яке завжди підіймається, а на скільки обґрунтовано закріплення цих підприємств за державою?», - сказав він.

Гриб повідомив що, звичайно, якісь підприємства, які надають послуги повинні бути державними необхідні для виконання державою своїх функцій. Все інше під великим питанням, упевнений він, тому що до ефективності корпоративного управління є великі питання. Якщо брати наші корпорації, пояснив він, є вимога, що держава повинна чітко обґрунтувати, навіщо їй це підприємство.

«Держава повинна чітко обґрунтовувати, для чого їй потрібно підприємство. Вона повинна сформулювати цілі і завдання, які вона ставить перед цим підприємством. Держава повинна влаштувати публічні слухання, щоб був якийсь зворотний зв'язок. Закріплюється підприємство завжди на якийсь конкретний термін, а не довічно. Повинна бути зрозуміла і прозора мотиваційна політика, формування органів управління, при чому з людей, які мають свій репутаційний імідж і досвід», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Савченко, що в Україні є держава де-юре, а є держава де-факто – олігархат.

Також раніше для Знай.ua Нагірний розповідав, які теми Україна буде піднімати у США.