Північний потік-2 може завдати Україні неабияких збитків. Хто справді його зініціював? Про це розповів політолог та економіст Валерій Клочок у програмі «Акценти».

«Я думаю, ситуація статус-кво, тобто вона поки що залишається такою і конкретної визначеності, як допомагати Україні і чи допомагати взагалі в енергетичному секторі поки що немає. Сьогодні вже відбувається шантаж Газпромом європейського ринку через ніби якусь аварію, яка виникла в Росії», - зазначив Клочок.

За словами експерта, це вже призвело до росту ціни на газ в Європі. На думку Клочка, у США та ЄС вже є підстави вважати, що Росія використовує Північний потік-2 як шантаж та політичну зброю, але вони так не вважають.

«Це означає, що надалі вони робити цього не будуть. Стратегія Америки зі зближення ЄС та Росії не змінилася і Північний потік-2 ще більше з’єднає ЄС та Росію», - сказав Клочок.

Як зазначив політолог, Меркель на зустрічі із Зеленським говорила, що Північний потік-2 – це ініціатива не тільки Німеччини, а й всього ЄС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Це не Німеччина одна винна, це – колективне рішення. Колективний Захід хоче, аби російський газ був у великій кількості у Німеччині та Європі загалом», - підкреслив Клочок.

Як повідомляв Знай.ua, Романченко розповів, чому кадрова політика влади є провальною.

Також Знай.ua публікував слова Степанюка: На межі банкрутства «Укрзалізниця» вже досить давно.